ResearchCentral

Un proiect al grupului de cercetare in evaluare psihologica si educationala
din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti
despre researchcentral echipa lista testelor recomandari de utilizare participa contact
Researchcentral

To do good is noble. To tell others to do good is even nobler and much less trouble. (Mark Twain)

Te invităm să participi alături de noi la dezvoltarea acestui proiect. Researchcentral este un proiect non-comercial, realizat în beneficiul comunității de psihologi din România de o mână de oameni inimoși. Dacă vrei sa contribui și tu, găsești mai jos câteva idei...


Împărtășește datele cercetărilor tale și publică-ți rezultatele în articole

Orice cercetare care folosește scalele puse la dispoziție în cadrul acestui proiect aduce un plus de valoare proiectului nostru, scalei și în general abordării open-source. Ne-ar face plăcere să fim martori ai felului în care scalele puse la dispoziția cercetătorilor prin proietul Researchcentral sunt utilizate în cadrul cercetărilor tale. Așadar: scrie-ne.


Contribuie cu propriile adaptări sau traduceri ale unor instrumente psihometrice la baza de date Researchcentral

Ne poți sprijini efortul contribuind cu traduceri sau adaptări ale unor scale folosite în cercetările tale. Cu fiecare scală ce se adaugă acestei baze de date, accesul la instrumente de calitate devine din mai facil, sprijinind demersurile de cercetare psihologică din România.

După cum ai văzut, la fiecare scală afișată se recunoaște paternitatea traducerii, deci nu ai nimic de pierdut. Dar ai multe de câtigat - prin contribuția ta:

• Sprijini în mod activ cercetarea din domeniul psihologiei;
• Facilitezi accesul la instrumente acceptabile sau chiar bune din punct de vedere al calitații științifice pentru studenții și cercetătorii români care nu beneficiază de un buget care să facă posibilă achiziționarea de instrumente consacrate, care sunt protejate legal;
• Faci posibilă apariția unui număr mai mare de proiecte de cercetare diverse în domeniul psihologiei din România;
• Lași o urmă vizibilă pentru viitor, care fructifică munca depusă de tine la traducerea sau adaptarea unui test sau a unei scale.